Bok: Det sorte øye av Willibald Storn

Produktbeskrivelse

I det han runder 75 år utkommer Willibald Storn med boken Det sorte øye, en bok som tilfulle demonstrerer at han ikke har mistet noe av sin produktive og provokative kraft. Den 300 sider store erotiske skisseboken er samtidig Storns debut som bokkunstner og dikter. Det sorte øye er ikke et gravmonument over en aldrende kunstner, men er et vitalt kampskrift mot apatisk likegyldighet.

Willibald Storn

Willibald Storn

Se kunstnerprofil

WILLIBALD STORN (f. 1936) har rundet pensjonsalderen for lenge siden, men skaper fremdeles kunst full av politisk satire og symboler. De siste årene har han både utforsket fotoet som medium med nærmest dokumentariske bilder av omgivelsene og utgitt serier med fotografikk. I sin ungdom på 1960-tallet var han en skikkelig rebell i norsk kunstmiljø. VG ønsket t.o.m. å landsforvise Storn etter hans utstilling "Coca-Donald samfunn - ikke ta meg". Da Storn protesterte mot kunstnerens rolle som borgerskapets narr en gang på slutten av 60-tallet med et offentlig buksefall på Henie Onstad Kunstsenter, ble innvandreren fra Østerrike bøtelagt av politiet.

Storn ble født i Michelbach i Østerrike i 1936, og siden 1960-tallet har han med jevne mellomrom markert seg sterkt i det norske kunstlandskapet. Før han startet som hospitant på SHKS, jobbet han som industriarbeider og sjømann. Gjennomgående i kunstens hans er et sterkt samfunnsengasjement og ikke minst et omfattende kunstnerisk repertoar, enten det handler om grafikeren, performancekunstneren, maleren, installasjonskunstneren eller - som pensjonist - fotografen Willibald Storn. Han har hatt utstillinger der publikum har møtt østerrikeren som både aktør og regissør på fotografier i storformat. I en alder av 67 stilte han seg selv foran kameraet med et bredt repertoar av dameklær, makeup, parykker og kvinnelige brystproteser, blottet transvestittismens lyster og spilte et rollespill med sin egen identitet.