Rødt land av Wenche Øyen

Motivbeskrivelse

Dette kunstverket kan være av en viss alder og således preget av dette. Videre er dette håndverk som også kan sette preg på bildene. Tilstanden til det enkelte bildet er som regel ikke beskrevet.
Ved å kontakte fineArt på kundeservice@fineart.no kan man få informasjon om kunstverket.
Illustrasjoner på Internett er kun til identifikasjon av kunstverket og kan ikke brukes til vurdering av objektets tilstand.

Wenche Øyen

Wenche Øyen

Se kunstnerprofil

For noen er kanskje Wenche Øyen best kjent for sine sterke barnebokillustrasjoner i akvarell. Hun har blant annet laget den prisbelønte boken "Farvel Rune" (1990) sammen med forfatteren Marit Kaldhol. I 2004 ga hun ut en egen billedbok, "Johannas bilder", en bok hun har tenkt på i 30 år. Her forteller hun sin egen rørende historie om hvordan hun som seksåring fant hjelp i maling og bilder etter at faren døde og livet ble snudd på hodet. Et av bildene fra denne boken ble innkjøpt av Nasjonalbiblioteket. Akvareller maler hun som oftest i januar og februar, mens oljemaling er blitt noe hun helst gjør i sommerhalvåret. Øyen er en allsidig kunstner og er også en dyktig grafiker. Hennes uttrykksfulle og samtidige enkle landskaper får en ny dimensjon i møte med den grafiske teknikken hun har valgt. Trykk lager hun nesten alltid kun ett av i året, og det foregår som oftest i november.

Litografien Mot ein byrgare lagnad ble trykket i november 2006, og er inspirert av diktet med samme tittel av Aslaug Vaa. Bildet skildrer den kraften menneskene har som gjør at de kan omskape "fornedring til vinnarveg". Energien strømmer gjennom det grønne landskapet, gjennom treet og forløses idet den kommer ut av treet og blåser bort skyene. "Jeg er veldig opptatt av trær. De er så mektige. Men nettopp derfor sitter det veldig langt inne å male dem, du finner nesten aldri trær i bildene mine. Men på grunn av kraften og energien kom dette treet naturlig inn i bildet."