Info Kjøp

Vordende, håndkolorert av Vebjørn Sand

Kunstnerens egen kommentar

Her ser vi en av mine absolutte favorittmodeller (selv om hun ikke er vestlending). Denne robuste nordiske kvinnetypen er som tatt ut av Anders Zorns verden. Jeg virkelig elsker å male de deilige store formene i den frie naturen med alle lysrefleksene og valørene. Å forsøke å male den komplekse menneskekroppen i det stadig varierende lyset som man befinner seg i når man er ute; er kanskje det mest krevende jeg kan gjøre som maler. Jeg strevde med å plassere modellen min så det hele virket naturlig. Med ett så fungerte det, og jeg sa til henne: Sitt helt stille nå. Der hun satt på en sten i elven som renner ut i vannet Siljan, hadde min kjære modell plutselig en helt naturlig stilling. Armene var varierte og rytmisk riktige, det var perfekt lys og en stille ettermiddagsstund. Da det ble for mørkt å male gikk vi de tyve minuttene det tok ned til Mora. Reisen til Sverige med en “Zornsk modell” var også en kjærlighetserklæring til den store mesteren

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem. Vebjørn nyter for tiden stor suksess i New York hvor ytterligere to malerier ble solgt for over en million per stk.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?