Info Kjøp

The story of Josef Schultz, håndkolorert av Vebjørn Sand

Motivbeskrivelse

Vebjørn Sand har med sin nye serie fra 2. verdenskrig pustet liv i en gammel malergenre, historiemaleriet, som var en dominerende retning innen den vestlige kunsten i Europa helt frem til 1800-tallet... Les artikkelen

Kunstnerens egen kommentar

Josef Schultz ble født i Tyskland i 1910. Han var soldat i Wehrmachts 714. infanteridivisjon. Han skal ha nektet å delta i en henrettelse av sivile og partisaner i en jugoslavisk landsby den 20. juli 1941. Schultz tok av seg hjelmen, la ned geværet og gikk bort til en høystakk der han sluttet seg til dem som skulle henrettes.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem. Vebjørn nyter for tiden stor suksess i New York hvor ytterligere to malerier ble solgt for over en million per stk.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?