Info Kjøp

Studie av Lys av Vebjørn Sand

Motivbeskrivelse

Bildet er rammet inn med brun trelist

Kunstnerens egen kommentar

Så ofte jeg kan, drar jeg til Norge på somrene, for å male mennesket i det fri. Å male den bevegelige menneskekroppen kan sammenlignes med å ri flere ville hester på en gang, alt må skje raskt; mikse den rette fargen, den rette mengden malingsstoff, treffe det rette formplanet, i det rette perspektivet – alt må utføres med den rette touchen for at uttrykket skal bli friskt.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?