Info Kjøp

Rød morgen av Vebjørn Sand

Motivbeskrivelse

Rød morgen er et av Vebjørn Sands mer fargesterke bilder som eksploderer i et kraftig lys av røde og gule toner, og blå farger mot kanten av lysglimtet. Litografiet har mye av maleriets kvaliteter, med ekspressive "strøk" og lag i lag med farger og skrapelignende riss. I lysglimtet skjuler det seg burgunder linjer som kan antyde land. Bildet er rammet inn med sølv buet trelist.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?