Info Kjøp

Floating figures (Inferno), håndkolorert av Vebjørn Sand

Kunstnerens egen kommentar

Siden jeg var liten og kunne åpne kunstbøkene til min far, har jeg beundret Michelangelos dommedagsfreske. Senere så jeg Rubens som tok opp det samme tema.
Hundrevis av menneskekropper som veltende falt ned fra verdensrommet har alltid stått for meg som det mest komplekse og vanskeligste å male. Det har vært en besettelse for meg å komme i nærheten av et slikt kunstnerisk prosjekt.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem. Vebjørn nyter for tiden stor suksess i New York hvor ytterligere to malerier ble solgt for over en million per stk.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?