Corpses I , håndkolorert av Vebjørn Sand

Vebjørn Sand har med sin nye serie fra 2. verdenskrig pustet liv i en gammel malergenre, historiemaleriet, som var en dominerende retning innen den vestlige kunsten i Europa helt frem til 1800-tallet... Les artikkelen

Kunstnerens egen kommentar

Den 20. januar 1942, i en villa i Berlin-forstaden Wannsee, ble «den endelige løsning» på «jødespørsmålet» først uttenkt. Det som i dag kalles «Wannsee-konferansen», ble ledet av Reinhard Heydrich. Også Roland Freisler og Adolf Eichmann deltok i konferansen. Komposisjonen er basert på den danske maleren Peter Severin Krøyers maleri Hip, Hip, Hurra, som viser en gruppe nordiske kunstnere som morer seg i festlig lag i Skagen i Danmark.

Emner

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SAND (f. 1966) er en av våre mest folkekjære kunstnere og fremste figurative malere. Han har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på flere kollektive mønstringer, og hans arbeider er representert i både private og offentlige samlinger. Allerede fra hans første utstilling stod det strid om hans billedkunst, for kritikere og andre kunstfaglige folk hadde ikke sans for den tradisjonsbundne figurasjonen som var Sands uttrykksform. Hans bilder vekker likevel alltid interesse hvor enn han er, om ikke alltid hos de kunstsakkyndige, så i alle fall hos folk flest.