Breakfast , håndkolorert av Vebjørn Sand

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Vebjørn Sand har med sin nye serie fra 2. verdenskrig pustet liv i en gammel malergenre, historiemaleriet, som var en dominerende retning innen den vestlige kunsten i Europa helt frem til 1800-tallet... Les artikkelen

Kunstnerens egen kommentar

Fra serien "ONDSKAPENS BANALITET" Sentrale myndighetspersoner fra Nazi-regimet møttes i Berlin- forstaden Wannsee der den såkalte «endelige løsning» på «jødespørsmålet» ble bestemt. Ondskapens banalitet har fått navn etter Hannah Arendts studie av Adolf Eichmann, den kompromissløse, effektive SS-offiseren som var spesialist på deportasjon av jøder til utryddelsesleirene.

Emner

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SAND (f. 1966) er en av våre mest folkekjære kunstnere og fremste figurative malere. Han har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på flere kollektive mønstringer, og hans arbeider er representert i både private og offentlige samlinger. Allerede fra hans første utstilling stod det strid om hans billedkunst, for kritikere og andre kunstfaglige folk hadde ikke sans for den tradisjonsbundne figurasjonen som var Sands uttrykksform. Hans bilder vekker likevel alltid interesse hvor enn han er, om ikke alltid hos de kunstsakkyndige, så i alle fall hos folk flest.