Info Kjøp

Blå Dans, håndkolorert av Vebjørn Sand

Kunstnerens egen kommentar

Her ser vi også min dansepartner Nadya og meg i en annen positur, - det ser tydlig ut som om jeg fører dansen,- etter at dyktige Nadya har instruert meg veldig grundig.
Bildet er også et godt eksempel påhvordan to uttrykk fra vidt forskjellige malerier smelter sammen på “skjermen” til et samlet uttrykk.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem. Vebjørn nyter for tiden stor suksess i New York hvor ytterligere to malerier ble solgt for over en million per stk.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?