Info Kjøp

Aften på Vestlandet, håndkolorert av Vebjørn Sand

Kunstnerens egen kommentar

Her ser vi Harald Kolderup og Trine Folmoe. Vi var en rekke malere som møttes på Karmøy for å male sammen på sensommeren i 1988. Jeg var henrykt over komposisjonen som med et oppsto foran meg; den stolte oppreiste kvinneskikkelsen som trosser naturkreftene og mannsskikkelsen som gjør seg så liten som mulig for den kraftige vinden – mens begge ser lengtende utover det opprørte havet.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand

Se kunstnerprofil

VEBJØRN SANDS hovedmaleri fra serien Scener fra andre verdenskrig, Wannsee-konferansen, ble i høsten 2012 solgt for 150 000 dollar til kunstsamleren og den amerikanske investoren Raymond J. Learsy, som ble av ARTnews rangert på listen over de 200 største kunstsamlerne i verden. Samtidig er Vebjørn Sand også den kunstneren som trolig er mest representert i flest norske hjem. Vebjørn nyter for tiden stor suksess i New York hvor ytterligere to malerier ble solgt for over en million per stk.

- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her?