Une reconquête moderne de l’espace classique III av Valerio Adami

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartou da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format). Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Valerio Adami

Valerio Adami

Se kunstnerprofil
Valerio Adami , f. 1935, Italia

Valerio Adami er en italiensk maler født i Bologna i 1935. Han er utdannet ved Accademia di Brera i Milano fra 1951-1954, da han startet i studioet til Achille Funi. Året etter dro han til Paris, hvor han møtte og ble påvirket av Roberto Matta og Wifredo Lam. I 1959 debuterte han med son første soloutstilling i Milano, med ekspresjonistiske uttrykk. Siden den gangen har han jobbet også i London og Paris, og hans kunst har hele tiden hatt sterk påvirkning fra Pop Art.
 Valerio Adami
Fra rundt 1964 og hans andre utstilling i Kassel, utviklet han en stil i maleriene som minnet om franske cloisonnism, som igjen har sitt utspring i glassmosikken i blyglass man finner i gamle romanske og gotiske kirker. Adamis bilder bestod ofte av flate fargefelter skilt fra hverandre med sorte linjer. Gauguin var også inspirert av en slikt uttrykk, men Adamis bilder er snarere stiliserte og motivene presentert som fragmenter.

På 1970-tallet begynte kunstneren med politisk innhold i bildene sine, og inkorporerte temaer som moderne Europeisk historie, litteratur., filosofi og mytologi, I perioden 1985-1998 var det hele fire retrospektive utstillinger med Adamis verker i Paris, Centre Julio-Gonzalez de Valence i Spania, Tel Aviv og i Buenos Aires.