Info Kjøp

Munchadopsjon: Salome - blå av Unni Askeland

Motivbeskrivelse

"Salome" er historien om Salome som var venninnen til Herodes, Herodes elsket Salome, men Salome elsket Johannes døperen, hun gjorde alt som stod i sin makt for å få Johannes, men intet nyttet...
Da ba hun om hans hode på "fat", Herodes som gjorde alt for sin Salome, imøtekom dette, og Johanneses hode ble levert Salome.
Alle disse myter om uoppnåelig kjærlighet, ulykkelige kvinner og menn er velkjente i vår historie og yndet hos oss romantikere.
Jeg har forenklet og forsterket uttrykket, han er fanget i hennes hår...Munch følte vel ofte dette med sine kvinner. Jeg selv har vel ofte ønsket å få det til...om ikke annet så synes jeg at jeg lykkedes med bilde!
- Unni Askeland

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.