Friezed - Til minne om Kjell av Unni Askeland

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Serigrafiene er trykket i Trondheim. Teknikken går ut på at Unni Askeland maler motiver rett på gjennomsiktige filmer. Det males en ny film for hver farge; der de enkelte fargene i bildet separeres ut. Hver film overføres til silkeduk og trykkes på arket.

Kunstnerens egen kommentar

Dette grafiske verket er en videreføring kunsten i utstillingen Friezed, Blondie in the forest, som ble vist i New York høsten 2008. I dette nyeste silketrykket har Unni valgt å hedre sin avdøde venn, Kjell Nupen, og forsøkt å fange hans uttrykk og minst hans fargevalg, ved å benytte en farge som bare kan beskrives som "Nupen-blå"

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.