Friezed - Rorschach av Unni Askeland

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Serigrafiene er trykket i Trondheim. Teknikken går ut på at Unni Askeland maler motiver rett på gjennomsiktige filmer. Det males en ny film for hver farge; der de enkelte fargene i bildet separeres ut. Hver film overføres til silkeduk og trykkes på arket.

Kunstnerens egen kommentar

Dette grafiske verket er en videreføring kunsten i utstillingen Friezed, Blondie in the forest, som ble vist i New York høsten 2008. I dette nyeste silketrykket har Unni valgt å lage sin tolkning av et motiv fra den velkjente "Rorschach-testen"

Rorschach-metoden eller Rorschach-testen er en psykologisk projektiv testmetode, som benyttes av psykologer og psykiatere innenfor den freudianske psykologiskole. Metoden brukes til å utforske den ubevisste delen av sinnslivet hos pasienten. Testen består av ti offisielle billedkort med blekkflekker. Psykologen presenterer blekkflekkene i en bestemt rekkefølge og ber pasienten fortelle hva det første som faller dem inn, er.

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.