BIG BIG BIG | Nicolas Cage av Unni Askeland

I WANTED TO MAKE AN IMAGE FOR MYSELF AS AN OUTLAW TYPE A KIND OF ROCK'N ROLL SENSIBILITY
- Nicolas Cage

Nicolas Cage (født Nicholas Kim Coppola 7. januar 1964 i Long Beach i California) er en amerikansk skuespiller. Han er av italiensk og tysk opphav, sønn av August og Joy Coppola, og barnebarn av komponisten Carmine Coppola. Han er Francis Ford Coppolas og Talia Shires nevø.

Da Cages foreldre ble skilt i 1976, flyttet han til Beverly Hills sammen med sin far. Han gikk blant annet på High School med andre kjendiser som Slash fra Guns N' Roses og Lenny Kravitz.

Cage byttet navn tidlig for å forsøke å bygge sin egen karriere fremfor å dra fordeler av sin onkels omdømme. Han valgte navnet «Cage» etter tegneseriehelten Luke Cage, Power Man.

Cage hadde en liten rolle i Hæla i taket i 1982, men mesteparten ble kuttet bort. Hans neste nevneverdige roller var i filmene Rumble Fish og Valley Girl fra 1983, og sistnevnte var hans gjennombruddsfilm.

Cage vant Oscar for Beste Mannlige skuespiller for sin rolle i Adjø Las Vegas (1995), hvor han spiller en rolle om en mann som reiser til Las Vegas for å drikke seg til døde. Han har utviklet et omdømme hvor han alternerer mellom action-filmer, seriøse roller i dramafilmer og som skuespiller i sorte komedier. Han er kjent for å leve seg så mye inn i rollene sine at han påvirkes av disse også privat. Han skal derfor til tider være vanskelig å leve sammen med. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.