BIG BIG BIG | Madonna av Unni Askeland

SEX

Madonna Louise Ciccone, mest kjent som bare Madonna, (født 16. august 1958 i Bay City i Michigan), er en amerikansk popartist og en av verdens mestselgende og mest populære entertainere. Hun er blitt et ikon og en stilskaper innen popmusikk etter nesten tretti år i bransjen, og kalles "The Queen of Pop".
Madonna har solgt mer enn 300 millioner plater over hele verden og er med dette listet i Guinness rekordbok som verdens meststelgende kvinnelige artist. I følge Recording Industry Association of America (RIAA) er hun den mestselgende kvinnelige rockeartisten i det 20. århundre og den nest mestselgende kvinnelige artist i USA, bak Barbra Streisand, med 84 millioner solgte album. Samtidig er hun den artisten som har vunnet flest MTV-priser med 24. Hun startet sitt eget plateselskap, Maverick Entertainment i april 1992, og selskapet har stått bak utgivelser for en rekke andre musikere, blant andre Alanis Morrissette, Prodigy og Muse.
Som forfatter har Madonna utgitt flere illustrerte bøker for barn. Ved siden av sin musikalske karriere har hun deltatt i 22 filmer i ulike roller. Hun ble rost for sin hovedrolle i musikalfilmen Evita fra 1996.
Madonna har tidligere vært gift med skuespilleren Sean Penn fra 1985 til 1989, og med filmregissøren Guy Ritchie i perioden 2000–2008.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.