BIG BIG BIG | Jean Harlow av Unni Askeland

SO GENTLEMEN PREFER BLONDES DO THEY... YES THEY DO

"So Gentlemen Prefer Blondes, Do They?"
- Jean Harlow, Red-Headed Woman, 1932

Jean Harlow (født Harlean Carpenter 3. mars 1911, død 7. juni 1937) var en amerikansk skuespillerinne og sexsymbol på 1930-tallet.
Hun fikk sitt store gjennombrudd i Howard Hughes-filmen Luftens dæmoner i 1930, og ble kjent som «Platinum Blonde» på grunn av sitt plantinablonde hår.
Hun hadde stor suksess som fristerinne i filmer som Red-Headed Woman, Fristelser, Middag kl. 8, Bombshell og Det gule hav, før hun farget håret brunt og tonet ned sitt sexy image i filmer som Hustru kontra sekretær og Libeled Lady. Til tross for en karriere som varte i under ti år rakk hun å spille i over 30 filmer. I mai 1937 ble hun den første filmskuespillerinnen som var på forsiden av Life.
Harlow døde av nyresvikt 26 år gammel.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.