BIG BIG BIG | Jayne Mansfield av Unni Askeland

IF YOU ARE GOING TO DO SOMETHING WRONG, DO IT BIG, THE PUNISHMENT IS THE SAME EITHER WAY
- Jayne Mansfield

Jayne Mansfield (født Vera Jayne Palmer 19. april 1933, død 29. juni 1967) var en amerikansk Golden Globe-vinnende skuespillerinne, sangerinne, modell og sexsymbol. Hun var kjent for sitt platinablonde hår, ekstreme timeglassfigur og dristige klesvalg, og var en av de mest populære filmstjernene på 1950- og 1960-tallet. Da etterspørselen etter de "blonde bombenedslagene" ble mindre utover 1960-tallet, spilte hun for det meste i lavbudsjetts filmer, i tillegg til opptredener på nattklubber, men var likevel en populær kjendis.
Mansfield døde i en bilulykke 34 år gammel.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.