BIG BIG BIG | Ingmar Bergman av Unni Askeland

NO FORM OF ART GOES BEYOND ORDINARY CONSIOUSNESS AS FILM DOES, STRAIGHT TO OUR EMOTIONS, DEEP INTO THE TWILIGHT ROOM OF THE SOUL
- Ingmar Bergman

Ernst Ingmar Bergman (født 14. juli 1918, død 30. juli 2007 på Fårö) var en svensk teater- og filmregissør. Han regnes som en av de viktigste filmskaperne i annen halvdel av det tyvende århundre.

Flere av Bergmans verk omhandler hans egen oppvekst og det tidvis vanskelige forholdet mellom foreldrene. I mai 2011 ble det kjent at en DNA-analyse sannsynliggjorde at Ingmar ikke var biologisk sønn av Karin Bergman, noe som setter oppvekstskildringene i nytt lys. Ingmar Bergman vokste opp i et miljø med religiøse bilder og tanker. Frem til annen verdenskrigs slutt og oppdagelsen av Holocaust var Bergman, påvirket av familiens politiske innstilling, nazistsympatisør - i likhet med flere av kollegene i teatermiljøet på den tiden.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.