BIG BIG BIG | Grace Kelly av Unni Askeland

WOMAN'S NATURAL ROLE IS TO BE A PILLAR OF THE FAMILY
- Grace Kelly

Grace Patricia Kelly, senere Hennes Høyvelbårenhet Fyrstinne Grace av Monaco, (født 12. november 1929, død 14. september 1982) var en amerikansk skuespillerinne som giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco. Hun var mor til Monacos nåværende monark, fyrst Albert II av Monaco, foruten til prinsesse Caroline av Hannover og prinsesse Stephanie av Monaco. Hun har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. HH Fyrstinne Grace døde i en tragisk bilulykke i 1982, og ble bare 53 år gammel.
Kilde: Wikipedia

Emner

Unni Askeland

Unni Askeland

Se kunstnerprofil

UNNI ASKELAND kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.