Info Kjøp

Symbiose I av Toril Rygh

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Disse arbeidene selges i håndlagde rammer med refleksfritt glass. Rammene er laget av gipsmaker van der Ent

Kunstnerens egen kommentar

Selvom jeg har vært opptatt av det organiske og utflytende i skulpturene og installasjonene, har presentasjonene av dem vært relativt stramme, kun det som absolutt er nødvendig for å fortelle historien er inkludert. Uttrykket blir brutt gjennom sammenstilling med ekspressive element. I dette arbeidet forsøkte jeg å utfordre min egen smak gjennom å hente inspirasjon sample fra barokken. Materialet er samplet fra undervisningsplansjer, gamle bøker, kombinert med egne foto og tegnede elementer. Gjennom sammenstillingen setter jeg de ulike elementene inn i en ny sammenheng.

Toril Rygh

Toril Rygh

Se kunstnerprofil

Toril Ryghs arbeider kjennetegnes av en estetikk som ikke er entydig vakker, et organisk formspråk som I noen tilfeller er på grensen til det brutale og frastøtende, men som samtidig kan være estetisk og forførende.

Interessen for indianere og kunst førte til at Toril Rygh I 1984 dro til Canada for å studere på Emily Carr College of Art & Design, Vancouver. Hun tok flere studiereiser langs vestkysten, og bodde flere måneder i en surival camp med Navajo indianere ved Black Hills, og var med på å beskytte indianske interesser i fjellene. Senere reiste hun i Mexico for å oppsøke gamle bosetninger og templer fra Aztekerne.