Info Kjøp

Naturnyter (Mondrian) , digital olje av Tor Rafael Raael

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivbeskrivelse

Spent opp på blindramme

Kunstnerens egen kommentar

Mondrian er veldig kjent for alle firkantene sine, for primærfarger, horisontale og vertikale linjer. Han malte nydelig natur som ung, men når han flyttet til byen etter første verdenskrig var han lei av bråket og hadde mistet troen på litt av hvert. Han begynte å forenkle bildene sine og til slutt satt han igjen med gult, blått, rødt og rette streker. Nydeligere kunne det ikke bli. Jeg tror han gikk seg litt bort på slutten og bestemte meg for å ta en rute (han hadde jo så mange) og blande primærfargene litt og sette inn litt natur igjen. Jeg rekker ikke å fikse alle maleriene hans, men ett er bedre enn ingen.

Tor Rafael Raael

Tor Rafael Raael

Se kunstnerprofil

TOR RAFAEL RAAEL er født i Drammen 1963. Han er stort sett selvlært både i tegning, maling og keramikk. Allerede fra barnsben av så man en skaperglede utenom det vanlige og i ungdomsårene, en tid da mange legger skapende virksomhet på hyllen, fortsatte Raael med å bygge opp sin personlige fantasiverden inn i voksen alder. Da han traff den bulgarske kunstneren Stojan Minev, som var utdannet i klassisk tegning og maling, ble Raael hans elev i nesten tre år. Hovedvekten av undervisningen ble lagt på anatomi og generell maleteknikk. Samtalene med Stojan Minev var også med på å rendyrke Raaels malestil både teknisk og innholdsmessig

- Det å dekonstruere omgivelser og hendelser mentalt, og så bygge alt opp igjen som malerier og keramikkfigurer er min måte å skape orden ut av verdenskaoset. Det kan være psykologiske mysterier som kjærlighet eller konflikter som vi alle bærer med oss gjennom livet som setter igang prosessen som fører fram til et ferdig verk.