To the moon and back- hjerte Anheng av Tone Gyrid Nilsen

Emner

Produktbeskrivelse

Hjertetanhenget er håndlaget i 925 sølv og er ca 4*5cm. Hjertet er dobbelt og har teksten: "one of a kind" på den ene siden med et hjerte . På den andre siden er det en krone. Kan brukes begge veier. Oksidert. Kjede i sølv følger med.

Om produsenten


- Smykkene er håndlaget og norskproduserte og har ofte et budskap utover selve symbolet. Smykkene er i sølv, gull, ekte edelstener og ekte perler. Ved ulike oppdrag samarbeides det med norske bedrifter. Akkurat nå samarbeider jeg med OPRO AS, med emaljering. Det vil alltid være en liten variasjon. Kunden kan også komme med innspill og gjøre smykket mer spesielt og særegent. Ved spesialbestillinger, for eksempel hvis man vil ha et navn eller en spesiell stein i smykket, vil det ta ca. to til tre uker å få det produsert.

- Det at vi alle er unike og spesielle, trenger vi å bli minnet på. Kanskje fra en vi er glad i. Det er slik jeg har det hjemmefra, og det var nok derfor pappa gav meg ideen om navnet til smykkene mine. Jeg har et ønske om at vi alle kan være en "one of a kind" for noen...

- KUsiner fra Telemark har kommet til etter utallige joggeturer forbi de samme fine kuene... "a penny for your thoughts", tenker jeg der jeg løper... eller "evig grønn" passer kanskje like godt... me, myself and Drakula, ja, det er mye inspirasjon i naturen og i ord. Siden jeg selv er fra Telemark laget jeg denne smykkeserie med Telemarkskuer i ulike arbeider... smykkene har navn og nr noen er blitt skikkelig KUrbane. Det er fullt mulig å "pimpe" sin egen ku. Det fine med Telemarkskua er at den også er et nasjonalsymbol og tegn på det trygge og gode.., man trenger altså ikke være fra Telemark for å bære en Telemarksku. I arbeidet med telemarkskua ble jeg gjort oppmerksom på at den er utrydningstruet.

Tone Gyrid Nilsen

Tone Gyrid Nilsen

Se kunstnerprofil

Gullsmed Tone Gyrid Nilsen, utdannet ved PLUS skolen I Fredrikstad I 2001. Har siden det jobbet som gullsmed og smykkedesigner. Hun mottok 3. plass i Norges gullsmedforbunds smykkekonkurranse 2012, "Grønn collage”. Fra 2006 har hun arbeidet med smykkemerket one of a kind.