Frosk med turkis vannliljeblad av Tone Gyrid Nilsen

Produktbeskrivelse

Anhenget er håndlaget i 925 sølv og er ca 2*3 cm. Kjedet i sølv følger med.

Om produsenten

Tone Nilsen og one of a kind

Gullsmed Tone Gyrid Nilsen, utdannet ved PLUS skolen I Fredrikstad I 2001. har siden det jobbet som gullsmed og smykkedesigner.
Fra 2006 har arbeidet med smykkemerket one of a kind

- Smykkene er håndlaget og norskproduserte og har ofte et budskap utover selve symbolet. Smykkene er i sølv, gull, ekte edelstener og ekte perler. Ved ulike oppdrag samarbeides det med norske bedrifter. Akkurat nå samarbeider jeg med OPRO AS, med emaljering. Det vil alltid være en liten variasjon. Kunden kan også komme med innspill og gjøre smykket mer spesielt og særegent. Ved spesialbestillinger, for eksempel hvis man vil ha et navn eller en spesiell stein i smykket, vil det ta ca. to til tre uker å få det produsert.

- Det at vi alle er unike og spesielle, trenger vi å bli minnet på. Kanskje fra en vi er glad i. Det er slik jeg har det hjemmefra, og det var nok derfor pappa gav meg ideen om navnet til smykkene mine. Jeg har et ønske om at vi alle kan være en "one of a kind" for noen...

- - Å gå toppturer er noe av det fineste jeg gjør, streve seg oppover, svett, sliten og med høy puls. For så til slutt, stå på det fineste utkikkspunkt, føle seg helt rolig, avslappet og nyte utsikten.. På nedoverturen en gang hoppet plutselig den minste frosken jeg noen gang hadde sett, rett foran beina mine... I sterk kontrast til hvor jeg akkurat hadde stått, befant denne lille frosken seg nede på bakken, helt ubeskyttet og uten mulighet til å forsvare seg. Du må få leve, du må få rocke videre var min første tanke. Ikke bare fordi du er en frosk og fordi du kanskje er en lykkelig liten prins, men fordi du har et budskap om at vi må ta vare på deg og på jorda vår. Den lille damfrosken i Norge er rødlista og står i fare for å bli utryddet. Amfibienes utbredelse på jorda generelt sier mye om vår miljøstatus.. det betyr at denne lille karen er i fare. (At ikke frosken visste hva han gjorde med meg der jeg stod midt i den grønne friske skogen, skjønner jeg godt).

- Det er spennende å komme på verkstedet og ta med frosken inn i mitt smykkeunivers. Gjøre frosken om til et budskap som vi alle kan bære; rundt halsen, på fingeren eller på armen. Let the frog rock er en smykkeserie med alvor, humor, magi og glede. Vi kan nok alle føle oss som en frosk til tider... for frosker kan le, hoppe... og være giftige.... Visste du forresten at alle frosker liker å være på solsiden en gang i blant? De må det, for å overleve.

Tone Gyrid Nilsen

Tone Gyrid Nilsen

Se kunstnerprofil

Gullsmed Tone Gyrid Nilsen, utdannet ved PLUS skolen I Fredrikstad I 2001. Har siden det jobbet som gullsmed og smykkedesigner. Hun mottok 3. plass i Norges gullsmedforbunds smykkekonkurranse 2012, "Grønn collage”. Fra 2006 har hun arbeidet med smykkemerket one of a kind.