Solformørkelse , håndkolorert av Tone Dietrichson

Grosserer

Dietrichsons Vildanden

Hele den grafiske produksjonene av Tone Dietrichsons Vildanden er et resultat av 4 års arbeid og vil gjennom Ibsenåret 2006 bli presentert gjennom fineArt med til sammen 14 verk. De grafiske bildene er også en forlengelse av motivene i utstillingen "En visuell reise i indre landskap - 4 norske kunstnere møter Henrik Ibsen" med kunstnerne Gro Jarto, Morten Krogvold, Tone Dietrichson og Håkon Bleken som vises på Sølvberget/Stavanger Kulturhus i perioden 4. februar - Utstillingen ble sett av hele 3500 mennesker i løpet av de første ukene, og Sølvberget melder om fantastiske tilbakemeldinger fra publikum. Utstillingen går videre til New York i slutten av april, og vises i Oslo i august 2006.

- Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme, blir det sagt i Vildanden.

Ibsen Vildanden

Tone Dietrichson

Tone Dietrichson

Se kunstnerprofil

TONE DIETRICHSON (f. 1957) arbeider klassisk med sine motiver. Hun fordyper seg i lys og skygge, i et utall av valører, enten hun tar utgangspunkt i linosnitt, kull eller blyant. Hennes studier blir del av hele billedflaten gjennom hennes evne til å skape helhetlig komposisjon der alle detaljer er like viktige. Hun kombinerer tradisjonelle og nye grafiske metoder for å få frem en inderlighet og nærhet i sine tolkninger av mennesket. Motivene gir oss innsikt i psyken og sinnet og hennes portretter oppleves som tidløse, satt inn i en universell sammenheng hvor tanken får spillerom.

Dietrichson er utdannet billedhugger, men har siden midten av 90.tallet viet sitt arbeide til grafikk og maleri. En stor utfordring for henne ligger i å gjøre uttrykket mest mulig levende teknisk sett; å skape de vakreste valører og samtidig størst mulig dybde i fargene. Derfor blir hvert nye grafiske blad et nytt eksperiment, hvor resultatet bestemmes av antall overtrykninger og mange andre faktorer.<br> Siste hånd på verket legger hun gjerne i form av håndkolorering.