Swanlake av Therese Nortvedt

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

”Når jeg begynner på platen til etsningene, legger jeg på en sterk hardgrunn, en lakk, hvor jeg risser inn grunntegningen. Deretter legger jeg platen i syre, som etser seg ned der jeg har risset. Etterpå legger jeg på en mykgrunn som er svært ømfintlig. Her kan jeg trykke inn ting som skaper strukturer som for eksempel en blonde, krøllet silkepapir, blomst eller fjær. Så etses platen igjen, men jeg tar den opp og skyller den mange ganger underveis for å se hvor langt prosessen har kommet. Det krever lang erfaring å treffe det rette punktet.”

Emner

Therese Nortvedt

Therese Nortvedt

Se kunstnerprofil

THERESE NORDVEDT har en av de mest glitrene CV-ene man kan få som kunstner i Norge: 11 års utdannelse, separatutstillinger i syv land, en lang rekke kollektivutstillinger, flotte anmeldelser, en biografi og kunstbok om seg selv, prestisjetunge illustratøroppdrag, innkjøp av landets ”tunge” institusjoner og med atelieradresser i New York, Dubai, Frankrike og London. Motivene er kjendisbarn, påkledde dyr i urbane strøk og vakre jenter med stirrende øyne.

- Jeg ønsker å si noe om følelser. Foran ett og samme bilde vil noen oppfatte det som skummelt, mens andre som fantasifullt. Det er jo mye i en selv som bestemmer hvordan man reagerer.