Jerusalem roule le long de ma gorger....... av Theo Tobiasse

Kunstnerens egen kommentar

Skriving gir meg inspirasjon. Mange tror jeg er inspirert av Chagall. Saken er at ingen kunstnere har inspirert meg. Chagall var en illustratør. For meg er Bibelen den viktigste inspirasjonen. Ikke direkte, men jeg kan den så godt, at ordene ligger hele tiden i bakhodet mitt. Det historiske er også en viktig kilde. Ikke minst har min egen historie påvirket meg. Jeg ser selv at jeg har hatt et utrolig rikt og variert liv.

Emner

Theo Tobiasse

Theo Tobiasse

Se kunstnerprofil

THÉO TOBIASSE (1927–2012) var en internasjonalt høyt anerkjent kunstner, innkjøpt av museer og private samlere verden over. Det blir stadig vanskeligere å få tak i verk med hans signatur, og prisnivået på bildene har steget kraftig de siste årene. En imponerende stofflighet, varme farger og lekne figurer kjennetegner de grafiske arbeidene. Tegninger, pasteller, oljemaleri, glassmaleri, skulptur, keramikk og installasjoner inngår i hans omfattende kunstnerskap, stilmessig i grenselandet mellom surrealisme, ekspresjonisme og moderne primitivisme.

I forordet til biografien Tobiasse – Artist in Exile skriver den kjente jødiske forfatteren Chaim Potok: «Tobiasse er en følelsesladet og privat person. Han overfører sine innerste følelser til sine verk. Små hemmeligheter plasseres inn i maleriene i form av en personlig beskjed som han skriver på jiddisch og deretter limer på lerretet før han maler over den. Ingen vil finne beskjeden uten å ødelegge selve maleriet.»