Info Kjøp

772772 av Takashi Murakami

Murakamis motiv "727" er ansett for å være blandt kunstnerens aller mest ikoniske verker. Motivet ble opprinnelig laget som et maleri i 1996 og er i dag en del av den permanente samlingen til Museum of Modern Art (MOMA) New York. "727" ble først utgitt som et litografi med opplag 300, og ble raskt et av de mest ettertraktede grafiske verkene til Murakami. Les mer om motivet på MOMAs sider: https://www.moma.org/collection/works/88960
Verket befinner seg i Japan og blir sendt til Norge ved ordre, kun 1 stk. tilgjengelig

Takashi Murakami

Takashi Murakami

Se kunstnerprofil

TAKASHI MURAKAMI (f. 1962 i Tokyo i Japan) er en japansk kunstner som arbeider både med billedkunst, malerier samt digitale og kommersielle medier. Med sine fargesprakende malerier og skulpturer forankret i manga og anime har Murakami erobret både kunstverdenen og populærkulturen i Vesten gjennom en rekke utstillinger - deriblant på slottet i Versailles - og og gjennom samarbeider med Louis Vuitton, Google og rapperen Kanye West. At han som eneste visuelle kunstner ble inkludert i Time Magazines liste "100 Most Influential People" i 2008, sier sitt om hvilken status han har opparbeidet seg gjennom karrieren.

Murakamis berømthet ligger i hans nytenkning rundt det å viske ut grensene mellom høy og lav kunst. Han tilegner seg populære temaer fra massemedier og populærkultur, og deretter gjør han dem til tretti fots skulpturer, malerier, eller til salgbare kommersielle varer som figurer eller telefoner. For å gi et innblikk i det økonomiske spennet han opererer innenfor ble animeskulpturen My Lonesome Cowboy fra 1998 solgt for svimlende 13.500.000 dollar på Sotheby's i New York i 2008. I andre enden av skalaen kan den smilende regnbueblomsten, som opptrer i flere av kunstverkene hans, kjøpes i form av dekorerte Vans-sko, kosebamser og en rekke andre produkter for noen skarve hundrelapper.