727999 av Takashi Murakami

Murakamis motiv "727" er ansett for å være blandt kunstnerens aller mest ikoniske verker. Motivet ble opprinnelig laget som et maleri i 1996 og er i dag en del av den permanente samlingen til Museum of Modern Art (MOMA) New York. "727" ble først utgitt som et litografi med opplag 300, og ble raskt et av de mest ettertraktede grafiske verkene til Murakami. Les mer om motivet på MOMAs sider: https://www.moma.org/collection/works/88960
Verket befinner seg i Japan og blir sendt til Norge ved ordre, kun 1 stk. tilgjengelig

Emner

Takashi Murakami

Takashi Murakami

Se kunstnerprofil

TAKASHI MURAKAMI (f. 1962) er en japansk kunstner basert i Tokyo. Han er kjent for å viske ut skillet mellom høy og lav kunst, og er av mange ansett som en av verdens mest innovative nålevende kunstnere.

Med sine fargesprakende malerier og skulpturer forankret i manga og anime har Murakami erobret både kunstverdenen og populærkulturen i Vesten gjennom en rekke utstillinger, deriblant på slottet i Versailles i 2010. Gjennom samarbeider med Louis Vuitton, Google og rapperne Kanye West og Pharell WIlliams har han etablert seg som en pioner som promoterer kunsten på samme måte som en merkevare. At Murakami som eneste visuelle kunstner ble inkludert i Time Magazines liste "100 Most Influential People" i 2008, sier sitt om hvilken status han har opparbeidet seg gjennom karrieren.