Bok: Sverre Malling: Many a blossom shall its leaves unfold av Sverre Wilhelm Malling

Produktbeskrivelse


Sverre Malling (f. 1977) regnes som en av landets mest markante tegnere med en suveren håndverksmessig nøyaktighet, og har gitt tegning ny aktualitet i norsk samtidskunst. Malling lar seg ikke begrense av tradisjonsorientering eller av et bestemt register, men kombinerer fritt visuelle elementer fra forskjellige deler av kulturen, samtid og mytisk tid. Boken inneholder utvalgte tegninger fra 2007 til 2017.

"Detaljrikdommen og den nitide gjennomføringen i Sverre Mallings store tegninger med symboltunge hippie- eller skolebusser forlatt som stumme fossieler i skoglandskap, kan minne om gammelmesterlige dommedagsfremstillinger samtidig som de har noe av Black-Metal -kulturens dyrkelse av det mytiske, rituelle og ukkulte." Øystein Ustvedt, Ny norsk kunst – etter 1990

Boken utgis i samarbeid med Galleri Haaken. En omfattende utstilling av Sverre Mallings tegninger åpner hos Galleri Haaken 30. mars 2017.

Sverre Wilhelm Malling

Sverre Wilhelm Malling

Se kunstnerprofil

SVERRE MALLING (f. 1977) er i sommer aktuell med en utstilling i KUnsthall Grenland i Porsgrunn. Han er en av våre fremste tegnere og fikk stor oppmerksomhet med sine rettstegninger fra 22. juli.

Sverre Malling debuterte på Høstutstillingen som 17-åring, i 1995. Han var elev ved Einar Granums Malerskole 1996-97, SHKS 1997-2000 og Statens Kunstakademi 2000-04. I tegningene hans finner vi et rikt og sammensatt uttrykk med referanser til klassisk kunst, botanikk, eventyr, okkultisme, folkekunst, psykedelia og barnebokillustrasjon. Tegningene er også preget av burlesk fantasi kombinert med håndverksmessig nøyaktighet. Mallings billedlige drama spiller på en kombinasjon av grotesk og naivistisk tematikk. Noen av tegningene kan forstås som stilleben, og er beslektet med vanitas-tematikken slik man finner den i den klassiske kunsthistorien.