Info Kjøp

Rainbow Crucifixion av Sverre Bjertnes

Grunnet verkets størrelse må rammen spesiallages og derfor tilbyr vi som standard kun en hvit ramme, dersom du ønsker en annen ramme kan du kontakte oss på 22 01 24 20 eller ks@fineart.no

Sverre Bjertnæs motiv "Rainbow crusifiction" er hentet fra et maleri med samme navn (olje på lerret, 246 x 182 cm) som kunstneren stilte ut i Trondheim Kunstmuseum i 2004 på utstillingen "Sverre Bjertnæs Inkognito", og senere i Blomqvist Kunsthandel i 2005. Maleriet var i år på Blomqvist auksjon Contemporary, med en veiledende pris på 500 000 kroner. Det grafiske trykket fra maleriet er laget i år.
Motivet med Kristus på korset var et av hovedverkene på utstillingen "Sverre Bjertnæs Inkognito" som et av flere lidelsesikoner. Bildet er bygget opp av 42 fargete striper der Kristus er i gråtoner. Er det den romantiske kunstnermyten vi ser; kunstneren som ofrer seg for å avsløre de faktiske feil i samfunnet? Eller er det selve ikonet Kristus på korset som kunstneren vil til pers? Et bilde vi har sett så mange ganger at det nærmest ikke lenger har et innhold; slik som Mona Lisa og Skrik av Edvard Munch? Hva skjer med et religiøst ikon når det blir en del av kunstindustrien? Hvorfor denne regnbuebiten som bakgrunn? Bjertnæs stiller utallige spørsmål med dette motivet.

Sverre Bjertnes

Sverre Bjertnes

Se kunstnerprofil

Som en futuristisk koalisjon mellom Edvard Munch og Odd Nerdrum stiger SVERRE BJERTNES (f. 1976) frem som et popkulturelt svar på et rop om figurativ kunst. Bjertnes' kunstverk balanserer hårfint med sine trygge figurative motiver - gjerne portretter - mot kontrasterende surrealistiske bakgrunner.

Sverre Bjertnes ble født og vokste opp i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere: I perioden 1989-93 var han elev av Tore Bjørn Skjølsvik og i årene 1993-94 av Odd Nerdrum, deretter studerte han fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther (1995-99).