Crossroads, håndkolorert av Sverre Bjertnes

Kunstnerens egen kommentar

- Serigrafiene til Aktuell Kunst tar utgangspunkt i maleriene på utstillingen Implosion på Galleri K i 2006, som også ble stilt ut på Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2007. Teksten til bildet Streetpoem fant jeg utenfor huset mitt i Trondheim. Det er en uteligger i Trondheim som går rundt og skriver apokalyptiske dikt han legger igjen ulike steder. August viser Colosseum som er bygget opp i Las Vegas, og Kjell-Elwis er et annet motiv. Bildet Implosion har også blitt brukt som forside til Ari Behns nyeste bok Entusiasme og raseri, mens Crossroads har en burgunder himmel med nærmest små ansikter som kommer frem.

Sverre Bjertnes

Sverre Bjertnes

Se kunstnerprofil

Som en futuristisk koalisjon mellom Edvard Munch og Odd Nerdrum stiger SVERRE BJERTNES (f. 1976) frem som et popkulturelt svar på et rop om figurativ kunst. Bjertnes' kunstverk balanserer hårfint med sine trygge figurative motiver - gjerne portretter - mot kontrasterende surrealistiske bakgrunner.

Sverre Bjertnes ble født og vokste opp i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere: I perioden 1989-93 var han elev av Tore Bjørn Skjølsvik og i årene 1993-94 av Odd Nerdrum, deretter studerte han fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther (1995-99).