Info Kjøp

Rainbow Crucifixion, håndkolorert av Sverre Bjertnæs

inkl. hvit ramme *

Dette trykket er så krafitg håndkolorert at hvert enkelt trykk er å anse som en original, bildet levert vil derfor variere fra bildet avbildet. Dette bildet er ferdig innrammet med rett varm sølv trelist.

Sverre Bjertnæs motiv "Rainbow crusifiction" er hentet fra et maleri med samme navn (olje på lerret, 246 x 182 cm) som kunstneren stilte ut i Trondheim Kunstmuseum i 2004 på utstillingen "Sverre Bjertnæs Inkognito", og senere i Blomqvist Kunsthandel i 2005. Maleriet var i år på Blomqvist auksjon Contemporary, med en veiledende pris på 500 000 kroner. Det grafiske trykket fra maleriet er laget i år. Motivet med Kristus på korset var et av hovedverkene på utstillingen "Sverre Bjertnæs Inkognito" som et av flere lidelsesikoner. Bildet er bygget opp av 42 fargete striper der Kristus er i gråtoner. Er det den romantiske kunstnermyten vi ser; kunstneren som ofrer seg for å avsløre de faktiske feil i samfunnet? Eller er det selve ikonet Kristus på korset som kunstneren vil til pers? Et bilde vi har sett så mange ganger at det nærmest ikke lenger har et innhold; slik som Mona Lisa og Skrik av Edvard Munch? Hva skjer med et religiøst ikon når det blir en del av kunstindustrien? Hvorfor denne regnbuebiten som bakgrunn? Bjertnæs stiller utallige spørsmål med dette motivet.

Sverre Bjertnæs

Sverre Bjertnæs

Se kunstnerprofil

SVERRE BJERTNÆS (f. 1976) regnes som en av Norges viktigste og mest sentrale samtidskunstnere. Han har i løpet av de siste ti årene også gjort seg bemerket på den internasjonale kunstscenen med verk som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer med utgangspunkt i et selvbiografisk innhold.