Info Kjøp

Bok: Vinterreise og andre bilder av Svein Johansen

Produktbeskrivelse

ISBN: 8273931447
Forlag: Labyrinth Press AS
Forfattere: Svein Olav Hoff / Signe Endresen

Maleren Svein Johansens "Vinterreise-bilder" ble malt i perioden 1979-82. Dette er en sammenhengende rekke bilder med et felles hovedtrekk, en suite, der tematikken er øde palasser, ruiner eller museumsinteriører. I 2004 har han tatt opp igjen motivkretsen. I denne boken vises endel av denne serien i tillegg til en rekke andre.

Svein Johansen

Svein Johansen

Se kunstnerprofil

SVEIN JOHANSEN (f. 1946) er både romantiker og kritisk realist som maler både figurativt og abstrakt. Han forener fortid med samtid og dveler over livets lys og skygge på lerretet.

Johansen er kjent for å skape kunst som har en kritisk undertone, noe han formidler med strøk av sørgmodig poesi på lerretet. Han er opptatt av tid som har vært, tid som går og tid som kommer. Det er et stille og meditativt språk i hans motiver. Bildene er ofte mennesketomme, men like fullt menneskeskapte, og etterlater seg en stemning av noe øde og forlatt. Motivene kan gi assosiasjoner til de Chiricos malerier fra 1920-tallet. Kontrastene i tilværelsen, det tiltrekkende og det frastøtende, lyset og skyggen, paradokser og dualitet er noe han forsker på og overfører til bildeflaten, for å nå inn til noe sublimt.