Susanna av Svein Bolling

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Svein Bollings Susanna har klare referanser til kunsthistoriens hyppig malte motiv Susanna i badet fra Daniels bok, der Susanna er en vakker kvinne i Babylon som bader og blir sett av to eldre menn. Når hun nekter å ligge med dem, beskylder de henne for å drive hor med en ung mann. De blir gjennomskuet på grunn av sine sprikende vitnesutsagn, og dømt til døden.

Kunstnerens egen kommentar

Bildet har referanser til Susanna i badet. De eldre var opprinnelig tegnet inn i draperiet bak Susanna, men jeg håndkolorerte over med en beige farge. Kvinnen er litt østerlandsk, ingen norsk budeie akkurat. Solen skinner gjennom den oransje tekstilen, og jeg ønsket å få til en effekt som lyste opp det oransje bakfra. Gardinene som trekkes til side har jeg lånt fra Veermer. Han hengte alltid opp et draperi i bildene sine.

Emner

Svein Bolling

Svein Bolling

Se kunstnerprofil

- Jeg maler oftest kvinner, menn kan lett bli til selvportretter. Det er enklere å gjøre det annet kjønn til noe generelt og en metafor for menneskelige følelser. Jeg bruker forelegg som modell, og stusser jeg på en albu har jeg min kone. Et bilde er ferdig når et ekstra malestrøk blir stående som en feil.