Info Kjøp

RORSCHACH #2 av Skurk

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Medium: Hand pressed from the original woodcut on Somerset 300g paper.

Kunstnerens egen kommentar

"THE OBSERVER PRINTS" Trykkene i serien er trykket rett fra trær som jeg har funnet. Trærne har blitt datert, og har fått tilegnet en hendelse som treet har levd gjennom / observert. Året hvor hendelsen finner sted har jeg fjernet en del av årringen for å så fylle inn tekst i form av et sitat som knytter treet til den historiske begivenheten. Alle trykkene forteller en unik historie som man ikke ser med første øyekast, man må telle seg fram til året og gå tett innpå for å kunne lese teksten.

SKURKs dypvannsmarulk som sluker elever på vei ned trappen på Rådalslien skole i Bergen, med trappens faktiske utelykter som øyne og agn, ble en viral hit da den havnet på boredpanda.com og thisiscolossal.com. Han har plassert en anarkistkokebok i hendene på Ingrid Espelid Hovig, og sprayet et fotgjengerfelt i regnbuens farger i anledning Regnbuedagene i Bergen i 2017.

SKURK er sammen med blant andre JOY og AFK en sentral del av gatekunstmiljøet i Bergen og har vært aktiv siden 2013. Han begynte med stensiler, men har etter hvert gått over til å eksperimentere med andre stilarter og teknikker, som silketrykk, polymeretsning og tresnitt.