Romeo e Giulietta - Atto II, Scena VI , signert litografi av Salvador Dali

Dette grafiske bladet er hentet fra boken "Romeo e Giulietta" utgitt av Rizzoli Editore i Milano i 1975. Litografiene ble signert men ikke nummerert. Salvador Dali laget i 1975 illustrasjoner til Shakespeares mesterverk "Romeo og Julie". Boken "Romeo e Giulietta" ble utgitt i 999 eksemplarer og består av 99 sider hvorav 10 er offsetlitografier. I tillegg til selve boken så følges hver av de 999 bøkene av en mappe med et ekstra sett med offsetlitografier som er signerte. Litteratur: Michler/Löpsinger s.180, verk 1601

Salvador Dali

Salvador Dali

Se kunstnerprofil

SALVADOR DALI (1904-1989) er en av verdens viktigste kunstnere og regnes, sammen med Andre Breton, som surrealismens far. Hver morgen når jeg våkner, opplever jeg en enorm nytelse: det av å være Salvador Dalí!, har Dali uttalt. Hans bemerkelsesverdige oppførsel og kroppspråk har gjort ham til et kulturelt ikon for det bisarre og surrealistiske, og hans produksjon på mer enn 1500 malerier strekker seg fra tidlig på 1920-tallet til sent på 1980-tallet.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, best kjent som Salvador Dalí (født 11. mai 1904, død 23. januar 1989) var en kunstner fra Catalonia i Spania. Dalí er mest kjent for sine surrealistiske malerier, men han skapte også skulpturer, kosmetikk, juveler og fotografier. Han samarbeidet med en rekke andre kunstnere, blant annet Luis Buñuel, som han skapte filmen Den andalusiske hund (1928) sammen med. Dalí arbeidet også med mange andre storheter i sin karriere, blant dem Alfred Hitchcock og Walt Disney.