Info Kjøp

Julius Caesar (Much ado about Shakespeare) , signert radering av Salvador Dali

Motivbeskrivelse

Dette grafiske bladet er hentet fra mappen "Much ado about Shakespeare" (Shakespeare I), dokumentert i boken Albert Fields side 48-49, verk 68-7 A-O og Michler/Löpsinger s.166, verk 267-281. Hovedopplaget er 150 utført monokromt (i sort/hvitt) utført på Rives, dette eksemplaret nummerert med romertall og tilhørende et opplag på 95 er utført i farger på japanpapir

Salvador Dali

Salvador Dali

Se kunstnerprofil

SALVADOR DALI (1904-1989) er en av verdens viktigste kunstnere og regnes, sammen med Andre Breton, som surrealismens far. Hver morgen når jeg våkner, opplever jeg en enorm nytelse: det av å være Salvador Dalí!, har Dali uttalt. Hans bemerkelsesverdige oppførsel og kroppspråk har gjort ham til et kulturelt ikon for det bisarre og surrealistiske, og hans produksjon på mer enn 1500 malerier strekker seg fra tidlig på 1920-tallet til sent på 1980-tallet.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, best kjent som Salvador Dalí (født 11. mai 1904, død 23. januar 1989) var en kunstner fra Catalonia i Spania. Dalí er mest kjent for sine surrealistiske malerier, men han skapte også skulpturer, kosmetikk, juveler og fotografier. Han samarbeidet med en rekke andre kunstnere, blant annet Luis Buñuel, som han skapte filmen Den andalusiske hund (1928) sammen med. Dalí arbeidet også med mange andre storheter i sin karriere, blant dem Alfred Hitchcock og Walt Disney.