Bok: Da æ var i Amerika av Rune Johansen

Emner

Produktbeskrivelse

Kåret til Årets vakreste fotobok/kunstbok 2008. Juryens begrunnelse: Fotografen har klart den krevende oppgaven det er å portrettere mennesker med humor uten å tippe over i ironisk distanse. Bildene formidler stor kjærlighet og nærhet til motivene. Fotokunstneren bekrefter sin posisjon som folkelivsskildrer. Stram design og godt format lar bildene tale for seg selv.
Rune Johansen har fotografert siden 1976, og har vært representert ved en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Frem til 2003 hadde han sitt daglige virke som planlegger i Televerket. Rune har nå utgitt seks bøker på Forlaget Press. Den første som kom i 2004, Hiv mannskjiten fikk en overstrømmende mottagelse og har blitt en publikumsuksess. Den neste, Så lenge det vara, som kom året etter, ble kåret til årets vakreste fotobok i 2005. Boken I Hemsedal er den tredje i rekken bøker som Rune Johansen har utgitt på Forlaget Press. I 2007 dro Rune til USA og resultatet ble Da æ var i Amerika. Denne boken ble kåret til årets vakreste kunst/fotobok for 2008. I 2009 kom boken Norske sjøfolk. Den siste i rekken er juleheftet, Glade jul som kom julen 2010.

Rune Johansen

Rune Johansen

Se kunstnerprofil

Johansen ble født i Bodø, men bor og arbeider nå i Steigen i Nordland, og har tidligere vært bosatt i Oslo. Johansens kunstneriske prosjekt begynte med å fortelle historiene til menneskene som lever langs den værharde og røffe kysten i Nord-Norge. Mange av disse små lokalsamfunnene er i ferd med å forsvinne, så slik sett dokumenterer Johansens fotografier en samtid i rask endring.