Bok: Drømmen om Europa av Rune Eraker

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788275473286
Forlag: Forlaget Press AS

"Hva som fører de unge over grensene varierer sterkt, men selv om motivene for å dra ut og bakgrunnen deres er forskjellige, er håpet og drømmene nokså like. Boken ønsker å fremme forståelse og respekt for mennesker med ulik kulturell bakgrunn, og tar for seg begrensninger og frihet til mobilitet, kjønn, menneskerettigheter, diskriminering, migrasjonspolitikk og internasjonal lov.

Ungdom har drømt om et bedre liv gjennom hele historien. For et århundre siden var drømmen om Amerika. I dag er det Europa som lokker. I boken Drømmen om Europa møter vi ungdom verden over og blir kjent med deres forhold til Europa. Fotografen har fått innpass i ulike ungdomsmiljøer i utviklingsland, i Øst-Europa og i Skandinavia. Ett av miljøene representerer også målet for flere av de unge – å bli sett og gjøre karriere i Europa.

Rune Eraker arbeider innenfor klassisk europeisk dokumentarfotografi, på grensen til kunst- fotografi. Han har de siste 20 årene reist i konfliktområder i Asia, Afrika og Latin-Amerika, og har arbeidet som fotograf siden 1981. Eraker har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland, og har gitt ut to fotobøker.

13. februar 2009 åpner Rune Erakers fotoutstilling Drømmen om Europa på Nobels Fredssenter.

Rune Eraker

Rune Eraker

Se kunstnerprofil

Født 6. september 1961 i Kyoto. Bodde i Japan til han var 16 år. Har siden bodd i Sandnes, Stavanger og Oslo. Har også vært lengre perioder i Nederland og England, der han har sin fotoutdannelse fra.