Info Kjøp

Soft City (Bok) av Pushwagner

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788291187785
Forlag: No Comprendo Press AS (Forlagsentralen)
Paperback, 23 x 34 cm

I 1969 klekket forfatteren Axel Jensen og Pushwagner ut billedromanen Soft City. På 70-tallet fullførte Pushwagner de 269 tegningene i London. De ble vist offentlig for første gang på bb5, den femte biennalen for moderne kunst i Berlin, der tegningene var en del av hovedattraksjonen. Billedromanen har vakt stor oppmerksomhet og blitt vist på flere utstillinger.

Som Dag Solstad sier: "Fremmedgjortheten ved tilværelsen er glemt. Jeg tror det uttrykker et tidsskifte. Vi har godtatt en reduksjon av det menneskelige. Vi ser ikke fremmedgjøringen lenger. Det er derfor Soft City fortsatt fungerer som samfunnskritikk. Det overrasker meg. Jeg blir oppmerksom på en sløvhet i meg selv når jeg ser tegningene til Pushwagner."

Pushwagner

Pushwagner

Se kunstnerprofil

Med et saftig spark til etablert hverdagsliv og vedtatte normer har PUSHWAGNER blitt et kjent navn i Norge. Den naivistiske streken og de fargesterke flatene gir form til hans pek mot den ensformige tilværelsen han selv har brukt store deler av livet til å flykte fra. Med et kunstverk av Pushwagner på veggen stiller du deg kritisk til din egen livsstil, med et lekent byks inn i samtids kritisk tenkning.

Terje Brofos ble født 2. mai 1940, død 24. april 2018. Han vokste opp på Berg i Oslo. Som bakteppe til hans kunstkarriere er reklamelinja på Statens håndverks- og kunstindustriskole hvor han gikk i tre år fra han var atten. Senere, fra 1963 til 1966, gikk han på Statens kunstakademi.