Pushwagner (Bok) (Engelsk) av Pushwagner

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788292863060
Forlag: Magikon Forlag
Forfattere: Petter Mejlænder
Format: 17 x 24 cm
Innbundet, 62 sider.

Den populære og kontroversielle kunstneren Hariton Pushwagner levde i flere år som uteligger og narkoman. Nå opplever han et stort kunstnerisk gjennombrudd både her hjemme og internasjonalt.

Pushwagner gir et personlig og analyserende innblikk i kunstnerens billedverden og biografi. Boken forteller også om hans tenkemåte, hans samfunnskritikk og hans paradoksale personlighet. Dette er også historien om hvordan samarbeidet med forfatteren Axel Jensen påvirket hans kunstneriske utvikling og tro på seg selv.

I sentrum av denne boken står hovedverkene En dag i familien Manns liv og Apokalypse, samt billedromanen Soft City som ble utgitt i 2008, mer enn tretti år etter at den ble fullført i London. Dette er første gang Pushwagners historie og et rikt utvalg av hans bilder gjøres tilgjengelig i bokform.

Petter Mejlænder er forfatter og kulturjournalist med lang erfaring fra bl.a. NRK P2. Han har tidligere gitt ut: Den lille filosofen (2007), Wenche Foss og Arne Næss – Nærkontakt (2004), Axel Jensen – Livet sett fra Nimbus (2002) og Våre verdier (1998).

Pushwagner

Pushwagner

Se kunstnerprofil

Med et saftig spark til etablert hverdagsliv og vedtatte normer har PUSHWAGNER blitt et kjent navn i Norge. Den naivistiske streken og de fargesterke flatene gir form til hans pek mot den ensformige tilværelsen han selv har brukt store deler av livet til å flykte fra. Med et kunstverk av Pushwagner på veggen stiller du deg kritisk til din egen livsstil, med et lekent byks inn i samtids kritisk tenkning.

Terje Brofos ble født 2. mai 1940, død 24. april 2018. Han vokste opp på Berg i Oslo. Som bakteppe til hans kunstkarriere er reklamelinja på Statens håndverks- og kunstindustriskole hvor han gikk i tre år fra han var atten. Senere, fra 1963 til 1966, gikk han på Statens kunstakademi.