Info Kjøp

OBLIDOR CREAM (Jubileumsbok) av Pushwagner

Produktbeskrivelse

OBLIDOR CREAM er en hyllest til Pushwagners 75-årsfeiring. Med syv utstillinger i Norge vises hans kunst, samtidig som Kunstmuseum Luzern i samarbeid med Fumetto Internationale Comix Festival stiller ut noen av hans hovedverk.

OBLIDOR CREAM er rikt illustrert med tidligere upubliserte fotografier, malerier, trykk og håndkolorerte grafiske blad.

Tekstene, og en hommage, er skrevet av landets fremste Pushwagner-kjennere; kunsthistorikere, kunstkritikere, forfattere og en museumsdirektør.

Pushwagner

Pushwagner

Se kunstnerprofil

Med et saftig spark til etablert hverdagsliv og vedtatte normer har PUSHWAGNER blitt et kjent navn i Norge. Den naivistiske streken og de fargesterke flatene gir form til hans pek mot den ensformige tilværelsen han selv har brukt store deler av livet til å flykte fra. Med et kunstverk av Pushwagner på veggen stiller du deg kritisk til din egen livsstil, med et lekent byks inn i samtids kritisk tenkning.

Terje Brofos ble født 2. mai 1940, død 24. april 2018. Han vokste opp på Berg i Oslo. Som bakteppe til hans kunstkarriere er reklamelinja på Statens håndverks- og kunstindustriskole hvor han gikk i tre år fra han var atten. Senere, fra 1963 til 1966, gikk han på Statens kunstakademi.