Bok: Soft City av Pushwagner

Produktbeskrivelse

Pushwagner (kunstnernavn for Terje Brofos, født 1940 i Oslo) begynte arbeidet med billedromanen Soft City i 1969, og gjorde den ferdig i London på midten av 1970-tallet. Men kofferten med originalene forsvant, og var borte i mer enn tjue år før den dukket opp igjen i Oslo i 2002. Originaltegningene ble stilt ut ved Berlin-biennalen for samtidskunst og Sydney-biennalen i 2008, i tillegg har de vært stilt ut ved Gøteborg-biennalen i 2009, i den Haag, i Luzern Kunstmuseum i 2015 mm. Soft City regnes som et av Pushwagners hovedverk, og vi har til nå trykt boka i 6 opplag. Vinner av Sproing-prisen for årets beste tegneserie og utnevnt til Årets vakreste bok i 2008. Som Dag Solstad sier: "Fremmedgjortheten ved tilværelsen er glemt. Jeg tror det uttrykker et tidsskifte. Vi har godtatt en reduksjon av det menneskelige. Vi ser ikke fremmedgjøringen lenger. Det er derfor Soft City fortsatt fungerer som samfunnskritikk. Det overrasker meg. Jeg blir oppmerksom på en sløvhet i meg selv når jeg ser tegningene til Pushwagner."

Pushwagner

Pushwagner

Se kunstnerprofil

Med et saftig spark til etablert hverdagsliv og vedtatte normer har PUSHWAGNER blitt et kjent navn i Norge. Den naivistiske streken og de fargesterke flatene gir form til hans pek mot den ensformige tilværelsen han selv har brukt store deler av livet til å flykte fra. Med et kunstverk av Pushwagner på veggen stiller du deg kritisk til din egen livsstil, med et lekent byks inn i samtids kritisk tenkning.

Terje Brofos ble født 2. mai 1940, død 24. april 2018. Han vokste opp på Berg i Oslo. Som bakteppe til hans kunstkarriere er reklamelinja på Statens håndverks- og kunstindustriskole hvor han gikk i tre år fra han var atten. Senere, fra 1963 til 1966, gikk han på Statens kunstakademi.