Bloom av Per Fronth

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartout da motivet/bilde(motiv) er plassert slik på arket at dette blir penest.

Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Emner

Per Fronth

Per Fronth

Se kunstnerprofil

PER FRONTH (f. 1963) innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst hvor han arbeider i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium. Verkene er ofte seriebasert med en klar historiefortelling som diskuterer utfordrerne aspekter ved den menneskelige natur.

Fronth arbeider med fotografi som sitt råmateriale, et materiale han på en unik måte transformerer til maleri, film, skulptur, vev og papirarbeider. Blandingen av fotografi, moderne billedverktøy og sitt eget håndarbeid bekrefter Fronths særegne kunst - også på papir. Ofte har papirarbeidene et tydelig fokus på koloritt - om mulig i kontrast til en oppvekst der sort/hvitt fotografi var det vanlige. Hans bakgrunn som fotojournalist i Verdens Gang, hvor han hadde hele verden som arbeidsfelt, har hatt en sterk påvirkning på Fronths billedsyn, temaoppbygginger - og kunstnerskap.