Skulptur av Per Didrik Wærner

Per Didrik Wærner jobber i et abstrakt språk. Teknikken i bildet kaller Per Didrik Wærner selv for Grafisk teknikk - blandingsteknikk . Han vil ikke kalle bildet håndkolorert, men har gått inn i det ferdige trykket med en fin pensel med gouachemaling eller sort tusj, for å få frem det mørkeste mørke og lyseste lyse, poengtere kontrastene. Hensikten er å få et spenn i dybden og skape billedrom med farger og bevegelse. Billedrommet blir psykisk. Det oppstår for øyet i motsetningene mellom fargekontrastene. I Wærners siste grafiske verker har han tatt steget helt ut og avslutningsvis håndkolorert hvert enkelt kunstverk.

Emner

Per Didrik Wærner

Per Didrik Wærner

Se kunstnerprofil

PER DIDRIK WÆRNER har etablert seg som en kjent kunstner i Norge gjennom sine malerier, grafikk og design. Han var med på å etablere Tjøme kunst- og kultursenter og har jobbet i NRK P2 og for Kunstnerforbundet. I dag beveger han seg på nye og utradisjonelle veier når det gjelder materialvalg for sin kunst.

Wærner benytter seg av forskjellige kunstneriske teknikker, avhengig av hva han ønsker å uttrykke og skape. Noen ganger er tresnitt eller litografi hensiktsmessig, og etter at giclée-metoden kom til Norge, var han blant de første norske kunstnere som tok i bruk og eksperimenterte med denne metoden. Wærner får frem sitt uttrykk ved å skrape, male og børste overflaten på en material- eller aluminiumsplate. Motivet utføres med rent pigment og egnet bindemiddel. Det ferdige bildet blir deretter digitalisert og fargekalibrert, og et prøvetrykk blir laget.