Nude, St. Barthelemy 1997 av Patrick Demarchelier

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

B & W Selenium toned print
Foto i str. 45 x 57cm er klebet på kartong, og yttermålet på rammen er kun ca. mål da reelt mål avviker fra nettsiden. Se arkformat.

Emner

Patrick Demarchelier

Patrick Demarchelier

Se kunstnerprofil

PATRICK DEMARCHELIER (1943-2022) var en verdenskjent fransk motefotograf. Han har tatt ikoniske foto for magasiner som Harper’s Bazaar og Vogue, og er kjent for sine evner til å fange modellens ekte personlighet på kamera. Demarchelier har blant annet fotografert berømtheter som prinsesse Diana, Christy Turlington, Cindy Crawford, Madonna og Leonardo DiCaprio.

Demarchelier ble født 21. august 1943 i Le Havre i Frankrike. Da han var 17 år oppdaget han sin virkelige lidenskap da han fikk et Kodak Eastman kamera og i 1975 flyttet han til New York, og begynte å jobbe for fotografene Henri Cartier-Bresson og Jacques Guilbert. I 1992 ble han ansatt ved Harper’s Bazaar og han ble etter hvert magasinets hovedfotograf. I 1989 fikk Demarchelier i oppdrag å fotografere prinsesse Diana, prins William og Harry, som gjorde at han ble den første ikke-britiske offisielle fotografen til kongefamilien.