Noe mellom av Ola Steen

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Ola Steen har jobbet med katter siden begynnelsen av 1980-årene. Etter hvert har kattene blitt metaforer for mellommenneskelige forhold fremfor portretter av kattenes lekenhet, vesen og karakter. Steen presiserer alltid at det er det negative rommet, den åpne flaten mellom kattene som er viktig i bildet. Nettopp dette rommet representerer mellommenneskelige forhold. Kattene ser ut til å vokse ut av samme kropp, men er på en annen side to sterke individer. Paletten er i brunt og sort, typisk for det grafiske uttrykket som Steen ønsker å oppnå. I tillegg tar han med oss tett inntil motivet, gir oss et utsnitt av en scene strippet for rekvisitter, slik at vi står ansikt til ansikt med kattene som betrakter oss like mye som vi betrakter de og det som skjer mellom dem.

Kunstnerens egen kommentar

Jeg er opptatt av å være to og det å dele. Når man er to kan man halvere sorgen og doble gleden. Likevel er det rommet og spenningen som dannes mellom elementene og kattene mine som fascinerer meg. Hva har skjedd mellom de to kattene? Hva kommer til å skje? Hvorfor er blikket så avveid, kjærlig vennlig og samtidig kritisk distansert? Katten betrakter og vurderer deg.

Rommet mellom kattene som er det viktige i mine bilder. I bildet Noe mellom har jeg lagt inn en dramatikk i form av en hvit skyaktig nyanse. Bildet har også en aftenstemning. Er noe i ferd med å avsluttes? Kattene balanserer på grensen mellom å være tett og avskilt. For hvor nær kan man være uten å være nær? Eller hvor nær kan man være for å likevel føle distanse

- Jeg er opptatt av å være to og det å dele. Når man er to kan man halvere sorgen og doble gleden. Likevel er det rommet og spenningen som dannes mellom elementene og kattene mine som fascinerer meg. Hva har skjedd mellom de to kattene? Hva kommer til å skje? Hvorfor er blikket så avveid, kjærlig vennlig og kritisk distansert? Katten betrakter og vurderer deg.