Love divided av Odd Nerdrum

Odd Nerdum har laget et helt nytt opplag med glasstrykk der motivet tar utgangspunkt i hans ungdomsverk Love divided fra 1964. Nerdrum produserer svært lite kunst i et marked som er sultent på hans verker. Svært få gallerier har tilgang på bildene hans.

Odd Nerdrum

Odd Nerdrum

Se kunstnerprofil

ODD NERDRUM er en av Norges fremste kunstnere som finner sine forbilder og lærere hos de gamle mestre. Internasjonalt regnes han for å være den mest betydelige klassisk figurative maleren og han har dannet skole for en ny generasjon av figurative malere. Allerede på sin første kollektivutstilling i 1964 ble han oppfattet som den mest særpregete med sine gammelmesterlige, figurative og tunge malerier, blant de syv unge kunstnerne som var invitert til juniutstillingen i Kunstnerforbundet.

Men hvem er denne mannen som selv de som ikke vet så mye om kunst kjenner til? Hva skal man skrive om Odd Nerdrum; et mystisk ikon, en kunstnerisk legende, en tilstedeværende outsider og vår fremste kunstner og maler? Kunstneren som har innført begrepet kitsch, som nevner seg selv i samme åndedrag som Rembrandt og Leonardo da Vinci og som hugger til mot selveste Immanuel Kant. Kunstneren som ikke går av veien for å male selvportrett av seg selv med erigert penis eller som den oppstandne Kristus. Kunstneren som maler det vakre og morbide i ett og samme bilde og oppnår prisrekorder på auksjoner på nærmere to millioner kroner. Kunstneren som maler kvinner og menn med manglende lemmer som gjør sitt fornødne, og beskriver dette som en sakral handling.